Connect
Per hajr Bajrami vllazni. Allahu na bashkoft ne xhennet. Egzon AVDULLAHI, Jetmir MALOKU. Liridon Kurti, Flamur Hoxha , ...
Jetmir MALOKU: Hajer paq. Amiin vlla...
DALLIMI MES BESIMTARIT DHE JOBESIMTARIT ËSHTË NAMAZI
Takime akademike me @egzonavdullahi dhe @mensuri

Në punën tuaj #Islami dhe interesi i përgjithshëm le të jenë mbi ju dhe interesin tuaj personal. Përkushtojani Islamit jetën tuaj dhe në punën për Islam jepni prej vetes gjithçka që mundeni.
O njerëz! I dëgjuat porositë e mia, futni në zemrat tuaja, në jetërat e juaja.
Të gjithë ata që i kanë dëgjuar këto fjalë të mia, le t'ua përcjellin atyre që nuk i kanë dëgjuar, sepse prej tyre mund të ketë më mbamendës se vetë dëgjuesit.
Takime akademike me @egzonavdullahi dhe @mensuri

Në punën tuaj #Islami dhe interesi i përgjithshëm le të jenë mbi ju dhe interesin tuaj personal. Përkushtojani Islamit jetën tuaj dhe në punën për Islam jepni prej vetes gjithçka që mundeni.
O njerëz! I dëgjuat porositë e mia, futni në zemrat tuaja, në jetërat e juaja.
Të gjithë ata që i kanë dëgjuar këto fjalë të mia, le t'ua përcjellin atyre që nuk i kanë dëgjuar, sepse prej tyre mund të ketë më mbamendës se vetë dëgjuesit.
MOS UA SHPALOS TË TJERËVE TË METAT DHE GABIMET E MIA!
Kur të shohësh një gabim tek unë, më trego mua dhe mos i trego tjerëve ngase atë duhet ta përmirësoj unë dhe jo tjerët.
Rasti i parë është këshillë dhe shpërblim, ndërsa i dyti shpifje dhe përgojim.
Përse, kur shohim një gabim te ndokush, ia tregojmë të gjithëve kurse nuk ia tregojmë atij?
Për fat të keq, i përhapim të këqijat tona duke folur për njeri tjetrin kurse nuk i përhapim ato duke i folur njëri tjetrit!
Më pëlqeu një thënie me një hotel ku thuhej:
"Nëse je i kënaqur me neve, tregoju të tjerëve, ndërsa nëse nuk je i kënaqur atëherë tregona neve".
Ta praktikojmë këtë shembull që të përfundoj gibeti mes nesh, ngase jeta është shumë e shkurtër; nga dheu, mbi dhè dhe prap në dhè, e më pas llogari ku pas saj vjen shpërblimi apo denimi.
(përkthim)
[E huazuar]